Jenkkisänky on yksi niistä sängyistä, joka sopii yleisesti ottaen jokaiselle nukkujalle, nukkumasennolle sekä vartalotyypille. Mutta mikä sitten tekee jenkkisängystä niin erikoisen ja hypetetyn sänkymallin? Entä tuoko sen käyttö arkeen todellisia etuja? Lue aiheesta lisää alta!

Jenkkisängyn avulla selkävaivat kuriin

Liian moni meistä herää aamuisin selkäsärkyihin ja sänky onkin yksi tärkeimmistä välineistä kroppaa vaivaavien kolotusten ja särkyjen kuriin saamiseksi. Vaikka yleinen ennakkoluulo onkin, että patjan tulisi olla mahdollisimman kova selkäsäryistä kärsivällä, ei tämä niinkään pidä paikkaansa – sängyn tulisi olla omaan nukkumaasentoon mukautuva, eikä niinkään liian pehmeä taikka kova. Kuitenkin kovista alaselkäkivuista kärsivälle voi sopia hieman kovempi patja kuin yläselkäkivuista kärsivällä, mutta kivikovasta sängystä ei ole varsinkaan pidemmän päälle etua kenellekään.

Jenkkisänky vs runkopatjasänky

Jos kuitenkin halutaan verrata, millainen sänky on napakampi, vie voiton yleensä aina runkosänky. Tämä tarkoittaa siis sänkyä, johon ostetaan patja erikseen. Jenkkisängyssä, eli sängyssä jossa patja on integroituna muuhun sänky-kokonaisuuteen, on taas yleensä enemmän jousia päällekkäin. Näin ollen se on erilaisia nukkumisasentoja sekä vartalomalleja myötäilevämpi vaihtoehto. Siksi jenkkisänky myös sopii yleisesti ottaen useammalle nukkujalle paremmin. Sängyn laatua arvioitaessa, pääasiassa jousien laatu korostuu kuitenkin aina eniten. Näin ollen sänky kannattaakin valita sen mukaan, miten laadukkaat jouset sen sisällä piilevät.

Tyyliä ja käytännöllisyyttä

Jenkkisänky on myös erittäin tyylikäs huonekalu makuuhuoneen sisustuksen viimeistelyyn. Sen muhkea olemus tuo yleensä makuuhuoneeseen näyttävyyttä, varsinkin erillisen sängynpäädyn kanssa. Samalla se toimii jokapäiväisenä ylellisyytenä, joka antaa tukea ja mukavuutta, jotta heräisit jokaisena aamuna virkeänä ja energisenä. Sen korkeus myös helpottaa sänkyyn menemistä ja sieltä nousemista, sekä tuo samalla käytännöllisyyttä arkeen – korkean jenkkiäsängyn päällä on usein helpompi lukea, katsella televisiota sekä rentoutua.

Jenkkisänky koostuu pehmustetusta rungosta

Jenkkisänky koostuu tyypillisesti pehmustetusta rungosta, patjasta, sijauspatjasta sekä runkoon kiinnitetyistä jaloista. Näin ollen yhtäkään osaa ei tarvitse ostaa erikseen. Samalla siinä yhdistyy joustin- ja vaahtomuovipatjojen parhaat edut, yhdistettynä yksinkertaisen tyylikkäällä muotoilulla. Joustinpatja yhdessä sijauspatjan kanssa taas lisää sängyn mukavuutta. Vaikka usein suositellaankin hankkimaan sijauspatjan päälle vielä hygieeninen sijauspatjasuojus. Tämä on tärkeää varsinkin jenkkisängyissä, joissa patjaa ei voi vaihtaa erikseen.

Etuna kestävyys

Jenkkisänky on kuitenkin loppujen lopuksi erittäin kestävä ja pitkäikäinen sänky, jonka joustinpatjan voi tarvittaessa myös kääntää. Eli kun etsit pitkäikäistä, näyttävää ja eri nukkumisasennoille aina käytännössä sopivaa sänkyä, valitse jenkkisänky muiden runkopatjasänkyjen sijasta!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *