Led-nauha on erittäin monipuolinen, tyylikäs, kestävä, energiaa säästävä, edullinen sekä käyttäjäystävällinen valaisin. Se peittoaa alleen mennen tullen kaikki kodin perinteiset kohde-, jalka- ja kattovalaisimet. Olemalla samalla kuitenkin erittäin huomaamaton. Kodin lisäksi valonauha toimii valaistusratkaisuna niin liiketiloissa kuin myös toimitilojen valaisussa. Nauhan avulla voidaan myös helposti luoda niin perinteistä yleisvalaistusta, kuin myös tunnelmallisia kohdevalaistuksia, jotka korostavat tilojen ja sisustuselementtien parhaita puolia.

Moni ei kuitenkaan vielä osaa tarpeeksi hyvin hyödyntää näitä monipuolisia valaisimia, joten siksi kokosimme sinulle vinkkejä led-valonauhojen monipuoliseen käyttöön sekä ohjeita niiden helppoon ja huomaamattomaan asennukseen.

Led-nauhan voi asentaa erittäin helposti

Vaikka helposti voisi luulla, ettei led nauhan valaisuteho riitä koko kodin valaisemiseen, toimii se oikein mainiosti myös perusvalaistuksen korvaamiseen. Näin ollen sinun tulee vain hankkia mahdollisimman kirkkaita ledejä sisältävä nauha, jossa on mahdollisuus säätää valon määrää ja kirkkautta. Aina luonnonvaloa muistuttavasta, esimerkiksi keittiöön sopivasta työvalosta, tunnelmallisempaan olo- tai makuuhuoneen valaistukseen saakka.

Led nauhat ovat myös erittäin helppoja asentaa, eikä niiden kanssa tarvita erillisiä sokeripaloja. Ne kytketäänkin sen sijaan omalla muuntajallaan suoraan verkkovirtaan. Mukaan voit valita halutessasi myös himmentimen, jonka avulla saat helposti säädettyä valon määrää ledeissä. Valojen säätö onnistuu yhtä helposti myös kaukosäätimen avulla, josta voit vaihdella esimerkiksi ledien värejä yhdellä napin painalluksella.

Asennus itsessään tapahtuu myös erittäin helposti – led nauha on aina niin joustava, että se on helppo taivuttaa mihin tahansa haluttuun muotoon tai asentoon. Näin ollen se myös istuu ja muotoutuu minkälaiseen alustaan tahansa. Ja kun led nauhat myydään nimensä veroisesti pitkinä kieritettyinä nauhoina, pystytään sen pituus mitoittamaan täysin käyttötarpeiden mukaan ja loppu säästämään seuraavaa käyttökohdetta varten. Näiden syiden vuoksi nauha myös asettuu alustaansa huomaamattomasti, ilman turhaa säätöä.

Alumiiniprofiili helpottaa asennustyötä

Varsinkin silloin, kun haluat käyttää led nauhaa kodin yleisvalaistuksen luomiseen, kannattaa asennukseen ottaa avuksi alumiiniprofiili. Alumiiniprofiili on ruostumattomasta ja kevyestä, mutta myös kestävästä alumiinista valmistettu ohut ja erittäin kevyt alumiiniputki tai -levy, jonka pintaan valonauha voidaan helposti kiinnittää.

Alumiiniprofiilin on siis tarkoitus toimia led nauhan alustana, joka pitää nauhan suorana ja helpottaa kiinnitystä mihin tahansa tilaan tai kalusteeseen. Moni käyttääkin tätä asennustapaa varsinkin silloin, kun haluaa asentaa nauhan sisäkattoon näyttäväksi valorihmaksi. Näin ollen perinteisiä kohdevalaisimia ei enää tarvita, sillä tarpeeksi suuret ledit loistavat nauhassakin erittäin kirkkaana.

Myös epäsuoran valaistuksen tuottaminen onnistuu led nauhan avulla helposti ja nopeasti, ilman erillisiä sähkötöitä. Sen kun nappaat nauhaa tarpeeksi pitkän palasen, kiinnität sen ensin vaikkapa alumiiniprofiilin avulla kattoon, mutta tällä kertaa jätät tilaa seinän ja kattopaneelien väliin. Tällöin ledit valaisevat huoneen tai muun tilan heijastamalla ensin valonsa seinän kautta ja lopputulokseksi saadaan hämyisämpi, lähes tähtitaivaan kirkkaita valopilkkuja muistuttava epäsuora valaistus.

Nosta esiin arkkitehtuuria tai muita kodin yksityiskohtia ledien avulla

Led nauha voi myös korostaa kotona arkkitehtuurisia yksityiskohtia, veistoksia, sisustuselementtejä, taideteoksia tai vaikkapa tiettyjä osia katosta tai portaikoista. Tai miksei jopa yksittäisiä portaita!

Myös näyttäviä kalusteita voi nostaa helposti esiin nauhojen avulla. Kiinnität vain nauhat kalusteidesi, kuten senkkien, tv-tasojen tai lastenhuoneen huonekalujen reunoihin. Suoraan kalusteen reunaan kiinnittäen, tai taas alumiiniprofiilia avuksi käyttäen. Usein jopa kaksipuoleinen teippi riittää kiinnityksen aikaan saamiseksi, varsinkin kun nauhat halutaan kiinnittää suoraan kalusteiden reunojen pintoihin.

Nauhoja saa myös ostettua kosteisiin kodin tiloihin sopivina, roiskeita ja jopa suoraan vettä kestävinä versioina. Näin ollen voitkin helposti hyödyntää niitä myös kodin sauna-, kylpyhuone- tai wc-tiloissa.

Valitse sinäkin ledit valaistuksen esiin tuomiseen

Kuten jo edellä tulikin varmasti esille, led nauha on erittäin monikäyttöinen valaisin kaikenlaiseen kodin tai muiden tilojen valaisuun. Vaikka se ei vielä tänäpäivänä olekaan yksi käytetyimmistä ja suosituimmista valaisin muodoista. Mutta se jos mikä, tekeekin siitä niin mielenkiintoisen valinnan.

Jätä siis ensi kerralla ostamatta joka toisessa kodissa käytetyt spottivalot tai muut energiansäätölamput ja valitse uudenaikainen ja erittäin monipuolinen valonauha! Ja kun led nauhaa löytyy aina kotoa omista varastoista, voidaan valaistusta muuttaa erittäin helposti ja nopeasti nopeallakin aikataululla.

Mitä tehokkaampi ledi, sitä kirkkaampi valo

Muista myös hankintaa tehdessäsi, että mitä tehokkaampi ledien valaisuteho nauhassa on, sitä parempi se on yleisvalaistuksen luomiseen. Jos taas etsit tunnelmavalaistusta tai kodin yksityiskohtien valaisuun sopivaa vaihtoehtoa, valitse mieluiten pienempiä ledejä ja vähemmän valotehoa sisältävä nauha.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *